Proeverijen

Proeverij

Proeverijen bij de Poort van Kleef

Bent u een liefhebber van wijn, whisky, bier of cognac en geïnteresseerd in een avond rond uw favoriete drank? Dan is een proeverij van slijterij De Poort van Kleef iets voor u. Een proeverij vindt plaats bij u thuis, op uw bedrijf of vereniging, of in onze winkel en bestaat uit een uitgebreide kennismaking met acht soorten van één bepaalde drank. De opzet van een proeverij is eenvoudig. U proeft van verschillende dranken, wij vertellen over ingrediënten, productieproces, herkomst, rijping en de invloed daarvan op de smaak. Drinken kan iedereen. Proeven moet je leren.

Uw gastheer is Hans Peter Korendijk. Als erkend liquorist beschikt hij over een uitmuntende drankenkennis, die hij met veel plezier overdraagt. Hiervoor volgde hij een intensieve opleiding aan de Nederlandse Wijnacademie, gericht op kennis van meer dan vierhonderd soorten binnen- en buitenlandse gedestilleerd, waaronder cognac en whisky. Aan de opleiding is ook een uitgebreid proefprogramma verbonden. Kandidaten worden tijdens het examen getoetst op hun theoretische kennis, maar moeten ook een smaaktest doen, waarbij zij 12 dranken blind moeten herkennen. De proeverijen zijn bestemd voor groepen. Het programma en de drankenkeuze worden in overleg samengesteld. Een proeverij duurt ongeveer twee uur en kan zelfstandig plaatsvinden, maar ook als één activiteit in een veel uitgebreider programma. De kosten van een proeverij zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de geselecteerde dranken. De sfeer is gezellig en enthousiast. Het niveau van de proeverij kan variëren van beginners tot gevorderde kenners. Het minimale aantal deelnemers bedraagt 12 personen. In het verleden waren wij met onze proeverijen al te gast bij vriendengroepen, verenigingen, sportteams, personeelsverenigingen en op afdelingsuitjes.

Bent u ook geïnteresseerd in een proeverij van slijterij De Poort van Kleef, neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail: info@depoortvankleef.nl Wij vertellen u graag meer.

Contactformulier