Hop tekort

Hop is de laatste tijd in de publiciteit gekomen omdat er is een tekort aan zou zijn voor de kleine brouwerijen. Dit is een probleem, maar zoals een bekende Nederlander ooit zei: elk nadeel heeft zijn voordeel. Vooral de kleine brouwers zullen creatief moeten zijn. De hop die er is gaat namelijk contractueel naar de grote jongens zoals Heineken en Grolsch .

De kleine brouwerijen zullen dus op zoek moeten naar alternatieve hopsoorten of vervangers zoals gruit.

Jopen heeft hier al een voorsprong op genomen met hun Koyt bier. Een voorbeeld welke meer brouwers waarschijnlijk gaan volgen. En wie weet zorgt dit er wel voor dat er nieuwe mooie bieren bijkomen. Wij zullen deze dan ook gelijk in ons assortiment opnemen.

Soms komen bieren nieuw bij ons omdat er vraag naar is, maar het kan ook anders gaan. We kregen laatst de uiterst charmante dochter van de PochPoater brouwerij binnen van de Elsener Bierbrouwerij binnen om wat te laten proeven. Wat een fantastische bieren liet ze mij proeven

Deze bieren hebben we nu dan ook op voorraad. En niet alleen bij ons maar ook diverse horeca hebben wij voor dit bier enthousiast gemaakt De Fermerie, Persee en Midtown hebben deze bieren al opgenomen in hun assortiment.

Paljas is een ander nieuw bier bij ons op de planken. Dat is een bier uit Brugge met vier verschillende types. Dat zijn de Blond, Saison ,IPA en Bruin. Heerlijke bieren die grappig klinken maar gewoon goed zijn.

Ik ben enthousiast over dit bier maar ik wil u het makkelijk maken om extra voordelig van dit bier te genieten. Knip deze column uit neem hem mee naar onze slijterij en bij vier flesjes bier van de PochPoater en/of van Paljas hoeft u er maar drie te betalen.

Dat wij als slijterij de Poort van Kleef een specialist zijn in speciaal bieren, willen wij graag aan u laten zien door een bierproeverij te geven in de Fermerie. Voor tien euro per persoon, kunt u acht speciaal bieren proeven. Aanmelden kan bij slijterij de Poort van Kleef of bij Han van de Fermerie.

Wij laten hier bier proeven wat nieuw is op de markt en wat u zeker zal verrassen.

Vriendelijke groet,

Hans peter Korendijk