Het kerstdiner

Nu sinterklaas weer uit het land is, kunnen wij ons weer gaan richten op de kerst. Altijd een bijzondere en drukke tijd. Maar ook een tijd dat de meeste mensen een paar dagen vrij zijn, de familiebanden aangehaald kunnen worden of dat er lekker gegeten kan worden met vrienden.

Maar kerst blijft ook een dilemma. Wat moet ik aan? Wat moet ik eten? Allemaal zaken waar het niet verstandig is om bij mij voor advies te komen. Toch kan ik u wel met één dilemma helpen. Wat moet ik drinken? Als u kunt aangeven wat u gaat koken, kan ik u goed adviseren welke wijn daar het beste bij past. En dat kunnen dus ook minder bekende wijnen zijn. Immers eet u ook niet elke dag een reerug of hertfilet.

Verras u gasten dus eens met een heerlijke mousserende wijn uit chili. Of een Rosecco uit Duitsland als aperitief.

Bij het voorgerecht kunt u misschien weer ouderwets een Entre-Deux-Mers van Lestrille erbij pakken, een witte wijn met een subtiliteit die je bijna niet meer tegen komt. De liefde van de wijnmaakster komt weer terug op uw gehemelte.

Bij het stukje wild past daarnaast een mooie Gran Reserva van Tarapaca. De fruit en de kracht die deze wijnen hebben is een smaaksensatie die wij eigenlijk een ieder willen laten meemaken.

En bij een dessert past dan weer een Pineau des Charentes. Dit is een versterkte wijn uit de Cognacstreek. Deze wijn is zoetig maar heeft wel spannende zuren.

Onze Deventer koeklikeur is daarnaast zeer geschikt als likeurtje voor bij de koffie. Deze likeur wordt voor ons gemaakt bij de firma Zuidam die de Deventer bijtjes in vloeibare vorm voor ons gecreëerd heeft. Het voordeel is ook nog dat hier niet al te veel alcohol in zit.

We hebben daarnaast verschillende cognacs openstaan en een mooie calvados om te proeven. Zoals ik in het begin al zei. Ik kan u niet met alle kerstdilemma’s uithelpen, maar met het dilemma wat u kunt drinken bij het kerstdiner kan ik u van goed advies voorzien.

Een goed kerstdiner toegewenst en graag tot ziens bij ons in slijterrij,

De Poort van Kleef aan de Rielerweg 37 en Boxbergerweg 15