Assortiment

Assortiment

Slijterij De Poort van Kleef heeft het grootste assortimenten in Deventer en omgeving. Vooral in Bier, Cognac, Gin, Jenever, Rum, Wodka, Whisky en Wijn is enorme keuze en zijn we altijd op zoek naar weer nieuwe mooie merken. Mochten wij het toch niet in ons vaste assortiment hebben dan kunnen wij het uiteraard altijd voor u bestellen en nakijken of het product wordt verkocht in Nederland. Uiteraard hebben we alle bekende merken op voorraad dus die staan niet op onze site. Wij hebben een keuze gemaakt om u te laten zien waar ons uitgebreide assortiment allemaal uit bestaat. Vraag ons per mail of in de winkel dan geven wij u altijd een antwoord wanneer wij u favoriete drankje kunnen leveren.

Bier

Bier

Wij hebben meer dan 500 verschillende bieren voor u op de plank staan! Bier uit onder andere Amerika, België, Nederland, Duitsland en Engeland. Wij hebben ook bieren van diverse regionale brouwerijen, zoals de bieren van DAVO, Pochpoater en Bronkhorst.

Cognac

Natuurlijk heeft de Poort van Kleef de bekende cognacmerken in huis, maar ook diverse cognacs van kleinere distilleerderijen zoals Montifaud en Prunier. Van Prunier zijn zelfs jaartal cognacs verkrijgbaar, geschikt voor een geboortejaar, jubileumjaar etc.

Gin

Gin is in! En dat kunt u vooral bij ons merken. We hebben goede gin’s om te mixen, maar ook diverse exclusieve gin’s in huis. De mooiste gin die wij u aan kunnen bieden is; Wagging Finger van de Deventer destilleerderij gemaakt door Erik Molenaar.

Jenever

Jenever wordt door veel slijterijen niet belangrijk gevonden, maar wij denken daar anders over… Het zou eigenlijk onze Nederlandse trots moeten zijn, en dat is het zeer zeker bij De Poort van Kleef. De bekende merken zult u bij ons vinden, maar ook alle Jenevers van Rutte en Zuidam. De korenwijn van Zuidam hebben wij als enige in Nederland op fust liggen!

Rum

Rum was lange tijd alleen in gebruik om mee te mixen. Gelukkig is daar verandering in gekomen en komen steeds meer mensen erachter dat er fantastische rum’s zijn die jaren gelagerd hebben en fantastisch smaken om puur te drinken. Wij hebben onder andere Diplomatico, de exclusieve Havana Club’s en een hele speciale rum van El Dorado.

Vodka

Vodka

De kwaliteit van de vodka’s gaat omhoog en daarmee ook het aantal merken. Vodka komt niet meer alleen zoals iedereen denkt uit Rusland, maar wordt gewoon ook gestookt in Nederland! Daarnaast zijn Frankrijk, Amerika, Polen en Duitsland belangrijke producenten.

Whisky

De Poort van Kleef is specialist in whisky. Eigenaar Hans Peter Korendijk geeft u graag advies bij het vinden van een whisky die bij u past. Wij zoeken de aparte whisky’s en onze voorkeur gaat uit naar Single Cask. In de winkel vind u wel 500 verschillende whisky’s in alle prijsklasse’s, van bekende merken tot flessen waar maar een paar honderd van worden verkocht.

Wijn

Wijn is en blijft een product met een verhaal en wij zoeken die speciale wijnen dus ook zelf op. De laatste jaren zijn wij op bezoek geweest in Spanje voor de sherry bij ‘Bodegas Rey Fernando de Castilla’, in Frankrijk voor de bordeux bij ‘Chateaux Lestrille’ (die wij exclusief importeren) en in Chili bij ‘Tarapaca’ waar wij bijna alle wijnen van voeren.