Chateau Lestrille

Wij hebben al diverse jaren de bordeaux van Lestrille in ons assortiment.

Deze Bordeaux importeren wij zelf en is exclusief bij slijterij de Poort van Kleef verkrijgbaar.

De wijngaarden van Lestrille liggen in de Entre-Deux-Mers. Oftewel ‘tussen twee zeeën’ omdat het gebied ligt tussen de twee bekende rivieren Dordogne en Garonne.

De wijn uit dit gebied is vooral bekent om zijn witte Entre-Deux-Mers druif.  Een wijn gemaakt hoofdzakelijk van de Sauvignon Blanc druif.  Echt een heerlijke frisse stuivende wijn waar wij zelf erg enthousiast over zijn, maar niet alleen wij. Ook al een groot aantal van onze klanten.

De rode wijn die wij van Lestrille voeren heet een Bordeaux. Dit komt omdat alleen de witte wijn Entre-Deux-Mers genoemd mag worden. De rode wijn die hier gemaakt wordt, mag de naam Bordeaux dragen zolang de wijn aan de kwaliteitseisen voldoen.  Veel wijnen uit de Bordeaux zijn een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot.  Chateau Lestrille is hierop een uitzondering.  De wijnmaakster kiest voor een honderd procent Merlotwijn en heeft hier al veel prijzen mee gewonnen.

Dit huis maakt diverse rode- en witte wijnen die wij ook in huis hebben. De mooiste rode wijn die ze maken is een wijn genaamd Secret.  Dit is een rode wijn welke ze alleen uitbrengen als het een extreem mooi wijnjaar is geweest in de Bordeaux.  Deze fantastische wijn ligt een jaar op eiken houten vaten te rijpen om hem nog meer body te geven. Ik was er best trots op dat wij deze wijn al  ontdekt hadden voordat hij in 2014 als beste Merlot van de wereld werd verkozen.

Ik kan u nog veel meer vertellen over het wijnhuis, maar iemand die dat nog veel beter kan is de eigenaresse. Tot mijn grote vreugde kondigde Estelle Roumage, de eigenaresse en wijnmaakster van dit wijnhuis, dat ze in week 45 (7-13 november) ons komt bezoeken en dat het misschien wel leuk zou zijn om een proeverij te geven voor onze klanten.

Natuurlijk grijpen wij deze buitenkans aan dus 9 november hebben wij een proeverij van Lestrille door Estelle. Wees gerust. Deze Française spreekt uitstekend Engels dus de proeverij zal goed te volgen zijn.

Wilt u deze proeverij bijwonen? Kom bij ons in de slijterij aan de Rielerweg of Boxbergerweg en meld u aan!

De proeverij wordt gegeven in de Fermerie met als adres Muggeplein 9 in Deventer. Tevens geven wij op 17 november op dezelfde locatie een whiskyproeverij.

Wij zien u graag op onze proeverij.

Hans Peter Korendijk