Deventer Dranken

deventer-producten-sfeer3

Deventer Producten

Bijna elke stad ter wereld heeft wel producten die de naam van de stad dragen. Vaak zijn het spullen,maar steeds vaker ook drank. Zo kennen veel mensen de Deventer koek, maar wist u dat er ookdranken genoemd zijn naar Deventer? Enkele jaren geleden zijn we begonnen met twee bieren: de Deventer Dubbel en de Deventer Triple. Een groot succes en ondanks dat het bijna alleen maar bij ons verkrijgbaar is, een veelgevraagd product voor cadeautjes of om zelf op te drinken. Doordat we merkte dat dit aansloeg, hebben we op basis van Deventer koek de koeklikeur laten maken. En ook deze Deventer Koeklikeur viel in de smaak bij onszelf, maar nog belangrijker bij onze klanten. En al snel namen we nog een heerlijke likeur op in ons assortiment: de IJsselbries. Het draagt dan niet de naam van Deventer, maar aangezien het de naam draagt van de mooie rivier bij Deventer en het etiket waant u zich absoluut in Deventer bij het drinken van deze frisse likeur. En bij deze Deventer producten is het niet gebleven. We hebben ondertussen een Deventer Caramellikeur laten ontwikkelen, een Deventer wijn en een Deventer whisky. Alle Deventer producten zijn voorzien van mooie etiketten waar kenmerkende plekken in Deventer op zijn afgebeeld. Met deze mooie collectie van Deventer producten kunnen wij u het ideale cadeau aanbieden of u kunt natuurlijk zelf voor de grote kerk genieten van een lekker Deventers biertje in Deventer.

Deventer bier

Deventer bier

De Deventer Triple heeft een alcohol percentage van 7,5%. Het biertje is kruidig, gehopt met hop uit Poperinge, wat bitter maar niet té, alles is mooi in evenwicht met een frisse afdronk. Het brouwproces verloopt volledig natuurlijk, zonder toevoegingen.

De Deventer Dubbel heeft een alcohol percentage van 8% en wordt gebrouwen met een mengeling van speciale bleke en donkere mouten en bruine kandijsuiker. De Deventer Dubbel heeft een fruitig aroma, een stevige schuimkraag en een lichtzoete afdronk.De Deventer Dubbel kleurt mooi diepbruin, het schuim is licht getint en romig. Het bier geurt naar kandijsuiker, karamelmout en een tikkeltje gebrande mout. De smaak sluit naadloos aan, het mondgevoel toont zich al even vol, rijk en gul”.

Deventer wijn

Deventer wijn

Keuze uit 2 etiketten: vooraanzicht Deventer of de Waag. 

Deventer Whisky

Deventer Whisky

Uitstekende blend van 43% met een hoog percentage Speyside Malt.

Kleur: Goud
Neus: Fruit, bijenwas, vanille, ananas, snoep, appel
Smaak: Warm, zacht, perzik, pruim, kruiden
Finish, kort tot middel. Warme tonen met een fruitig zoetje.

Deventer likeur

Deventer likeur

Een heerlijke caramel likeur.      

Koeklikeur & IJsselbries

Deventer koeklikeur

Deventer IJsselbries, een heerlijke zomerse likeur, verse frambozen en een vleugje citroen.

Deventer Koeklikeur, een likeur gebaseerd op de smaak van de Deventer Bijtjes.

Deventer kruidenbitter

Deventer kruidenbitter

Deventer kruidenbitter beschikbaar in 0.35 liter, 0.7 liter en 1 liter.